15 Eylül 2010 Çarşamba

Aydın'da neler oldu???

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde belediyeye ait bir su kuyusu ile verici istasyonuna, kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce zarar verildi.
Alınan bilgiye göre, Cumartesi gecesi geç saatlerde, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler, Pilav Dağı mevkisindeki verici istasyonuna saldırıda bulundu.
Polis, jandarma ve belediyeye ait telsiz antenleri, televizyon ve radyo kanalları ile telefon operatörlerine ait antenlerin bulunduğu verici istasyonunda kabloların kesildiği ve birçok cihazın kullanılamaz hale geldiği olay sonucu, televizyon ve radyo yayınları durdu.
Saldırganlar, verici istasyonuna yakın olan Ege Mahallesi Sivridağ mevkisindeki belediyeye ait su kuyusuna da zarar verdi. İlçeye su sağlayan kuyunun enerji kabloları kesildi, motoru parçalandı. Saldırganlar, su kuyusu ve verici istasyonuna enerji sağlayan trafoya da zarar verdi.
Su kuyusunun devre dışı kalması üzerine olayı fark eden belediye ekipleri, jandarmaya haber verdi.
Jandarma ekipleri, saldırıyla ilgili tutanak tuttu ve görgü tanıklarının ifadesine başvurdu. Olayla ilgili cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda soruşturma başlatıldı.
-''CİDDİ ORANDA MADDİ ZARAR''-

Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıların son derece üzücü olduğunu belirterek, belediye ve jandarma ekiplerinin araştırma yaptığını, sabotaj ihtimalinin ağırlık kazandığını söyledi.
Su kuyusundaki trafonun parçalandığını ve motorun çalışamaz duruma geldiğini ifade eden Altungün, şunları söyledi:
''Halkın malına zarar veren bu kişilerin saldırısı sonucu bir su kuyumuz devre dışı kaldı. Ayrıca ciddi oranda maddi zararımız da söz konusu. Bunun yanında verici istasyonuna yapılan saldırı yüzünden birçok televizyon ve radyo kanalı da ilçeye yayın yapamıyor. Bunu yapan veya yaptıran kişi ya da kişiler, mutlaka belirlenecek. Belediye olarak bizler de araştırıyoruz. Jandarma ekiplerimiz de olaya anında müdahale etti ve soruşturma başlattı.''
Altungün, su kuyusu ile verici istasyonundaki tamir ve bakım çalışmalarını kısa sürede tamamlamaya çalıştıklarını da kaydetti.

15 Haziran 2009, Pazartesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder